Personvernerklæring for ******.no og bruk av informasjonskapsler

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på ******.no («Nettstedet").

Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. ***** (bedriftsnavn), organisasjonsnummer: *** *** ***, fra nå av «*******» (bedrift) eller «vi» er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål. Kontaktinformasjon finner du her (link).

1. OM NETTSTEDET

En kort tekst om nettstedet og hva som er formålet her. Viser frem bygde hus, husmodeller fra Systemhus, byggetjenester osv. 

Vi er medlem av huskjeden Systemhus og leverer Systemhus sine husmodeller. På Nettstedet finner du en oversikt over alle husmodellene fra Systemhus og tilhørende informasjon om disse.

2. HVA BRUKER VI OPPLYSNINGER TIL OG HVORDAN BEHANDLES DISSE?

Katalogbestilling 

For å kunne sende deg katalog må vi vite din postadresse.  Vi besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Denne informasjonen lagres både hos oss og sentralt i huskjeden Systemhus. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold, vil din informasjon slettes innen ********* og hos Systemhus sentralt etter to år. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og derfor ønsker vi å kunne følge deg opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Postnummer
  • Sted
  • Adresse
  • Om du har tomt

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Mer informasjon om våre boliger til salgs 

Du kan be om mer informasjon inne på alle våre boliger til salgs. Vi besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Denne informasjonen lagres både hos oss og sentralt i huskjeden Systemhus. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av to år, vil din informasjon slettes innen ***** og hos Systemhus sentralt etter to år. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer

I dette kontaktskjemaet kan du også velge om du ønsker å bestille prospekt. Om du huker av for at du ønsker å bestille prospekt trenger vi en leveringsadresse fra deg, og da  innhenter vi i tillegg informasjon om: 

  • Postnummer
  • Adresse
  • Sted 

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Mer informasjon om husmodeller fra Systemhus

Du kan be om mer informasjon på alle husmodellene vi kan levere fra Systemhus. Vi besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Denne informasjonen lagres både hos oss og sentralt i huskjeden Systemhus. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av to år, vil din informasjon slettes innen ***** og hos Systemhus sentralt etter to år. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Mer informasjon om hyttemodeller fra Systemhus

Du kan be om mer informasjon på alle hyttemodellene vi kan levere fra Systemhus. Vi besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Denne informasjonen lagres både hos oss og sentralt i huskjeden Systemhus. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av to år, vil din informasjon slettes innen ***** og hos Systemhus sentralt etter to år. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Kontakt oss

Du kan sende oss en forespørsel ved å fylle ut kontaktskjema under "Kontakt oss". Vi ber om at kunden sender god informasjon som gjør at vi bedre forstår kundens ønsker og situasjon. Du vil få valget om å legge til en fil i form av dokumenter, bilder og lignende som kan være med på å forklare problemstillingen ytterligere. Dette er for at vi får mest mulig relevant informasjon slik at du som kunde får besvart spørsmålet ditt på en så god måte som mulig.

Vi besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av to år, vil din informasjon slettes innen *****. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Valgfri opplastning av filer

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Andre henvendelser 

Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss fra (telefon eller e-post), vil vi kunne ha behov for å vite hvem du er, hvilket produkt du har kjøpt, din adresse eller ditt telefonnummer. Vi vil innhente de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Digital markedsføring 

Vi bruker cookies på vår nettside for å kunne gi deg best mulig tilpassede annonser i digitale flater som nettaviser og sosiale medier. Les mer om hvordan vi bruker cookies under i punkt 4.

3. HVEM FÅR TILGANG TIL DINE PERSONOPPLYSNINGER?

I enkelte tilfeller trenger vi å dele dine personopplysninger med andre virksomheter:

  • Mestergruppen Bolig AS avd. Systemhus: Vi er medlem av huskjeden Systemhus. I forbindelse med innhenting av tall, analyse og statistikk vil dine opplysninger deles med Systemhus. Opplysningene vi deler vil i mottakerselskapet ikke bli brukt for andre formål enn de som er angitt ovenfor i pkt. 2.
  • Underleverandører av IT-tjenester: Leverandører som har ansvar for å drifte våre system vil ha tilgang til informasjon. Dine opplysninger beskyttes via inngåtte databehandleravtaler.
  • Offentlig myndighet: Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

 4. BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER MV.

Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Informasjonskapsler gjør at vi kan tilpasse tjenester ut fra informasjonen som lagres, og for deg som bruker kan informasjonskapslene gjøre besøket på vår nettside mer brukervennlig og tilpasset.

Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din kan være at Nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på Nettstedet.

Slik administrerer du informasjonskapsler

Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden.

Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.

Google 

Vi benytter oss av Google for annonsering og analyser. Disse tjenestene bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkt sidene er mest besøkt osv.

Informasjonen som genereres fra informasjonskapselen, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves ihht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon som Google har.

Du finner utfyllende informasjon om personvern og vilkår i Google her: https://policies.google.com/?hl=no

Med remarketingfunksjonen i Google Adwords når vi ut til personer som har besøkt www.*******.no tidligere slik at vi vil kunne vise annonser til disse personene via tredjepartsleverandører som Facebook.

Facebook 

Det lastes ned flere informasjonskapsler fra Facebook.com.

Tredjepartsspørringer 

Dette er spørringer som er lagret av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at spørringene ikke setter noen cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til tredjepart. Google foretar tredjepartsspørringer.

Lagringstid

Data om anonyme brukere, det vil si brukere som ikke gir fra seg informasjon via skjema til oss, lagres i ****** dager. Data om brukere som har fylt ut skjema blir lagret så lenge det er behov for det ihht. punkt 2. Endrer du innstillinger i nettleseren din, blir de lagret til du gjør nye endringer.

5. DINE RETTIGHETER. LAGRING OG SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER

Du har rettigheter i personopplysninger som gjelder deg. Hvilke rettigheter du har, avhenger av omstendighetene. For spørsmål vedrørende dine rettigheter ta kontakt med oss på ******* (mailadresse). 

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlingen av personopplysninger. ******* (bedrift) har gitt informasjonen i denne erklæringen. Hvis vi behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be ****** (bedrift) rette opplysningene.

Du kan også ha andre rettigheter. Du kan ta kontakt med oss for mer informasjon. Se kontaktinformasjonen over.

Dersom du er misfornøyd med vår behandling av personopplysninger, kan du sende en klage til Datatilsynet. Vi ber imidlertid om at du kontakter oss først, så skal vi forsøke å løse problemet.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten.

Andre personopplysninger som ikke er nevnt i punkt 2 vil bli slettet senest etter ***** år.

6. ENDRINGER

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.